Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Transparència / Col·legi
Sou a: Inici / Transparència / Col·legi / Estatuts i normativa

Estatuts i normativa

Estatuts i normativa col·legial

 

Publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 7.808 de 12 de febrer de 2019

PDF BO

 

‘Código Deontológico’ per a l’exercici de la professió veterinària

PDF BO

 

Nou reglament exercici en clínica d’animals de companyia

El Consell de Col·legis Veterinaris d’Espanya ha aprovat un nou Reglament per a l’exercici professional en clínica d’animals de companyia. Es crea la figura del director facultatiu; s’amplia la definició de clínica d’animals de companyia i es defineix el tipus d’atenció sanitària que es pot dur a terme en cada tipus de centre (consultori, clínica, hospital i centre de referència), separant molt bé les cirurgies majors de les menors.

El nou Reglament per a l’exercici professional en clínica d’animals de companyia estipula els requisits mínims d’un consultori: disposar d’aigua calenta i freda; de materials medicoquirúrgics; d’esterilització, microscopi, termòmetre, fonendoscopi, ambú i traqueotubs. Desapareix el requisit d’una superfície mínima de 30 m2.

Defineix també que les “cirurgies majors” inclouen les esterilitzacions i són les que necessiten quiròfan independent, gasos medicinals i monitoració anestèsica; i que les “cirurgies menors” són els procediments quirúrgics senzills i de curta durada, realitzats sobre teixits superficials, amb anestèsia local i baix risc per a la salut del pacients, i que no fan esperar complicacions ni tasques de reanimació.

La figura del veterinari responsable queda substituïda per la del director facultatiu, que només podrà ser un veterinari col·legiat i que s’ocuparà de custodiar la documentació oficial i vetllar pel seu bon ús; de garantir la veracitat de la informació comercial del servei de l’establiment; d’inscriure l’establiment al Registre de Centre, comunicant qualsevol modificació al COVLL, i de vetllar pel compliment del propi Reglament.

L’actualització del Reglament respon a la necessitat d’adaptar-lo als avenços de la ciència veterinària i a la normativa de lliure prestació de serveis, evitant introduir obstacles que es puguin considerar contraris a la lliure competència.

Descarregueu el nou reglament.

PDF BO

    

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+