Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Què vols fer? / Vols comunicar les dades de receptes a l’administració?

Vols comunicar les dades de receptes a l’administració?

Podeu descarregar els documents: (GTR Mòdul Prescripcions veterinàries v1) i (GTR-Catàleg_Serveis_Alta_PrescripcionsVeterinaries_v1.00)

  PDF BO                   PDF BO

   GTR Mòdul            GRT Catalàleg Serveis

 

El Reial decret 191/2018, de 6 d’abril, pel qual s’estableix la transmissió electrònica de dades de les prescripcions veterinàries d’antibiòtics destinats a animals productors d’aliments per consum humà, estableix que a partir de 2 de gener de 2019, tots els veterinaris en exercici hauran de comunicar a la autoritat competent de les C.A. on s’ubiqui l’explotació objecte de tractament, tots els medicaments veterinaris o pinsos medicamentosos prescrits a base d’antibiòtics i destinats a animals de producció. Aquesta comunicació haurà de ser mensual

En el cas d’antibiòtics destinats a explotacions ubicades a Catalunya, els veterinaris ens hauran de comunicar aquestes dades de les prescripcions a través d’un mòdul específic de prescripcions que hem creat dins la nostra aplicació informàtica GTR (Gestió Telemàtica Ramadera). Aquesta comunicació la podrà fer el veterinari directament o a través d’un tercer (entitat ramadera o gestor de prescripcions). L’aplicació informàtica tindrà la capacitat per connectar-se amb plataformes de prescripció per mitjans electrònics actualment en funcionament mitjançant un Servei Webd’acord al document GTR-Catàleg_Serveis_Alta_PrescripcionsVeterinàries_v1.00.

Adjuntem un document amb la informació sobre els tipus d’usuaris, tipus de comunicacions i dades a comunicar: GTR Mòdul prescripcions veterinàries v1. Tal i com veureu, aquesta aplicació s’alimenta del Nomenclàtor de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) com a eina per validar les dades que se’ns comuniquin, pel qual serà necessari que la comunicació de les dades dels antibiòtics de les prescripcions es faci d’acord a aquest Nomenclàtor.  

Us recordem que els veterinaris ens hauran de comunicar les dades de les prescripcions destinades a explotacions de Catalunya, independentment des d’on exerceixi el veterinari. Així mateix, els veterinaris que prescriguin a explotacions de Catalunya i que també prescriguin a explotacions ubicades a altres C.A. hauran de preguntar a aquella/es comunitat/es el sistema de comunicació que tenen establert per comunicar les dades relacionades amb explotacions d’aquella C.A, ja que hi ha C.A. que tenen un sistema propi com és el nostre cas i d’altres C.A. que no tenen cap sistema propi i han decidit que la comunicació de les dades es faci directament al MAPAMA mitjançant la seva aplicació Presvet.

 

En el cas de voler rebre informació actualitzada de l’aplicació GTR sobre el mòdul de prescripcions veterinàries podeu sol·licitar inscriure-us a la llista de distribució a medvet.daam@gencat.cat. Per a més informació o en cas de dubte també us podeu adreçar a la mateixa bústia de correu. 

En cas que un veterinari, entitat ramadera o gestor de prescripcions veterinàries li interessi participar en les proves pilot que estem duent a terme que es posi en contacte amb el responsable informàtic Alejandro Cadenas acadenas@indra.es


¿Cómo te puede ayudar Prescrivet?

Desde el Consejo General de Colegios Veterinarios de España, queremos recordaros que nuestra plataforma Prescrivet, donde muchos de vosotros ya estáis trabajando, estará habilitada para permitir una conexión directa con estos sistemas autonómicos y también con Presvet, el nuevo sistema que el MAPA ha creado para recopilar la información de prescripciones relacionadas con antibióticos. De este modo, podréis enviar la información requerida de forma sencilla, sin preocupaciones de generar dichos ficheros electrónicos en el formato correcto, ni de identificar el sistema concreto al que ha de enviarse esa información (Autonómico o Estatal) ni las particularidades relacionadas con el establecimiento de la comunicación con dichos sistemas.

Si no te has registrado ya en Prescrivet, plataforma totalmente gratuita para veterinarios colegiados, te animamos encarecidamente a que lo hagas y comiences a disfrutar de esta y otras muchas ventajas de las cuales están ya aprovechándose muchos de tus colegas.

¿Cómo puedes darte de alta en Prescrivet?

Para obtener información detallada de cómo puedes darte de alta en el sistema Prescrivet pulsa aquí. No lo dudes, como veterinario, tanto el alta como las funcionalidades de Prescrivet están a tu disposición de forma gratuita.


  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+