Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Què vols fer? / Comunicar de tinença de farmaciola veterinària?

Comunicar de tinença de farmaciola veterinària?

La comunicació de tinença de farmaciola veterinària ja es pot fer per internet.

A continuació trobareu l’enllaç de l’apartat de tràmits del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des d’on s’ha de realitzar aquesta comunicació a partir d’ara : Comunicació de tinença de farmaciola veterinària.

Aprofitem per donar-vos informació sobre la farmaciola veterinària, per si voleu fer difusió als veterinaris col·legiats a través de la vostra pàgina web, en cas de que no ho hagueu fet.

Farmaciola veterinària:

Els veterinaris poden adquirir els medicaments veterinaris necessaris per a l’exercici de la seva activitat professional, inclosos els gasos medicinals. La venta o subministrament de medicaments veterinaris a aquests professionals, la realitzaran les oficines de farmàcia o les comercials detallistes autoritzades, excepte els gasos medicinals, que podran adquirir directament.

El veterinari, per tant, i en l’àmbit del seu exercici professional, està autoritzat per tenir, transportar, aplicar, usar o administrar medicaments veterinaris, inclosos els gasos medicinals. També pot cedir aquests medicaments amb destí als animals sota el seu control, sempre i quan això no impliqui activitat comercial.

Els medicaments veterinaris també es poden adquirir per una entitat jurídica, incloses les societats professionals, sempre i quan l’exercici professional es dugui a terme per més d’un veterinari. En aquest sentit, els medicaments seran d’ús exclusiu pel conjunt de veterinaris que formen part en cada moment de la entitat jurídica corresponent.

Els veterinaris o entitats jurídiques que tinguin medicaments veterinaris per al seu exercici professional, inclosos els gasos medicinals, han de presentar una comunicació de tinença de farmaciola veterinària al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

En aquesta comunicació hauran de declarar, entre altra informació:

 • Dades del veterinari o dels veterinaris en el cas d’entitats jurídiques.
 • Dades de l’activitat que porta a terme el veterinari.
 • Dades de la ubicació de cadascuna de les farmacioles de què disposin, incloses les unitats de clínica ambulant.

Qualsevol canvi en el tipus d’activitat o d’ubicació de la/les farmaciola/-es, implicarà la comunicació d’una nova farmaciola amb les dades actualitzades i que substituirà a l'anterior. En aquest cas, s’indicarà que ja s’havia presentat la farmaciola amb anterioritat.

 

Qualsevol baixa de tinença de la farmaciola veterinària, ja sigui d’un veterinari o d’una entitat jurídica, s’haurà de comunicar també en un termini màxim d’un mes des d’haver-se produït mitjançant comunicació per correu electrònic a la següent adreça: medvet.daam@gencat.cat, indicant la data de comunicació i les dades d’identificació del veterinari o de la entitat jurídica.

 

Requisits:

 

Els veterinaris que adquireixin, usin o cedeixin aquests medicaments hauran de:

 • Comunicar la tinença de la seva farmaciola veterinària.
 • Justificar la tinença d’aquests medicaments mitjançant l’albarà de compra, on ha de constar el nom del veterinari, així com nª i província de col·legiació.
 • Portar un registre de cada entrada i ús o cessió dels medicaments subjectes a prescripció veterinària.
 • Expedir i entregar una recepta veterinària amb destí al propietari o responsable dels animals, en els casos que així ho indica la normativa vigent.
 • Aplicar o administrar els medicaments directament o sota la seva responsabilitat.

Aquesta comunicació és independent del dipòsit de medicaments d’ús hospitalari que atorga el Departament de Salut per tal de que els centres veterinaris puguin disposar de medicaments d’ús humà.

Enllaç per a més informació

 

Farmaciola

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp
 • Google+