Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Visita per conèixer més a fons el CREBA

Visita per conèixer més a fons el CREBA

La junta directiva del Col·legi de Veterinaris de Lleida, acompanyada per un petit grup de col·legiats, va fer el passat 30 de juny una visita al CREBA-Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada de Torrelameu.

A les instal·lacions del CREBA van ser rebudes per la veterinària responsable del centre, Dolores García Olmo, i per una de les treballadores del centre, la col·legiada Sara Puy. Els hi van oferir diferents explicacions al voltant del projecte i els van fer una visita guiada per unes instal·lacions que destaquen per la seva funcionalitat i modernitat.

Inaugurat al setembre del 2016, el CREBA va nàixer amb la voluntat de convertir-se en l’equipament de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica. Va ser impulsat i finançat per la Diputació de Lleida, i sota la direcció tècnica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), ha esdevingut el primer i únic centre d’aquestes característiques que existeix a Catalunya.

Disposa de l’equipament tecnològic i dels quiròfans més avançats de l’Estat espanyol, incloent-hi un quiròfan formatiu amb capacitat per portar a terme fins a vuit intervencions de manera simultània. El centre està orientat a la instrucció de professionals de totes les especialitats biomèdiques i té una vocació transversal, és a dir, ofereix activitats formatives per a metges, infermeres, estudiants de postgrau, màsters i altres professionals del món sanitari, incloent els veterinaris.

A nivell de recerca, es treballen les especialitats quirúrgiques, la fisiologia i d’altres disciplines mèdiques, sempre encaminades cap a una aplicabilitat immediata. Les actuals línies científiques del CREBA són les noves tècniques de cirurgia i trasplantaments; les noves tecnologies en equipaments electromèdics; les proves i controls d’equipaments quirúrgics; i les noves aplicacions de pròtesis mecàniques.

Més informació i fotografies al pròxim número de la revista oficial del COVLL.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+