Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Veterinaris habilitats – Avís incompliments

Veterinaris habilitats – Avís incompliments

Des del servei de Servei de Prevenció en Salut Animal s’informa que recentment s’ha detectat moviments de vedells d’engreix emparats amb certificats sanitaris de moviment (CSM o guies) signats per veterinaris habilitats per signar aquest tipus de document que incompleixen els requisits sanitaris establerts a la normativa vigent.

En concret, s’ha detectat trasllats de vedells procedents d’explotacions d’engreix catalanes amb destinació a explotacions de reproducció per a la producció de carn de la resta de l’estat. Es recorda que aquest tipus de trasllat no està permès, tal com s’indica a l’apartat 4 i a l’annex 2 del Manual de gestió telemàtica per veterinaris habilitats.
 
És per aquest motiu que es vol recordar que la certificació de moviments és una tasca oficial sotmesa a legislació i que, mitjançant l’habilitació, es pot delegar a veterinaris externs al DARP. No obstant, la detecció d’irregularitats o incompliments de la normativa sanitària relativa al trasllat d’animals en guies signades per veterinaris habilitats pot suposar la deshabilitació temporal o definitiva del veterinari i la imposició de la sanció corresponent, tipificada a la Llei 8/2003 de sanitat animal.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+