Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Una obra sobre aus rapinyaires guanya el premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel

Una obra sobre aus rapinyaires guanya el premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel

“Manual veterinario de las aves rapaces”, de Alfonso Bañeres de la Torre (AEVA Veterinaria SL) ha estat l’obra guanyadora de la 45a edició del Premi del Llibre Agrari, mentre que “Tratamiento de leptospirosis y brucelosis porcina”, del veterinari i professor de la UdL, Lorenzo Fraile, publicat a la revista Suis (Grupo Asís Biomedia) i “La moniliosis del almendro”, de A. Ollero, M. Lovera, L.F. Roca, O. Arquero i A. Trapero (Eumedia) s’han endut ex-aequo la 1a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari.

Els jurat dels guardons, organitzats en el marc de la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del que forma part el COVLL, ha destacat l’increment de les obres presentades i “un notable augment de la qualitat en el conjunt dels treballs que han entrat en concurs”.

Respecte a “Manual veterinario de las aves rapaces”, els membres del jurat han destacat que “representa una introducció molt completa al món de les aus rapinyaires i de la funció de cadascuna dins la cadena tròfica”.

Pel que fa al text, Tratamiento de leptospirosis y brucelosis porcina “aporta un alt nivell tècnic combinat amb exemples de casos pràctics que faciliten la comprensió de conceptes”, segons el jurat. El text fa una introducció a la farmacologia i explica la situació actual de la lluita contra les resistències antibiòtiques. Alhora, justifica la necessitat de l’ús racional dels antibiòtics quan és necessari i exposa diversos casos clínics reals, el diagnòstic i les propostes de tractament. El jurat ha considerat que el tema —escrit per un professor de la UdL molt vinculat a la producció porcina de Lleida— “és de molta actualitat i té força interès per al món ramader per la importància que ha assolit aquesta malaltia i les propostes innovadores de tractament que aporta”. 

Premi Agrari 2016

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+