Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Una mascota és un bon regal?

Una mascota és un bon regal?

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona) està present als “salons de la infància” per fer difusió educativa sobre el treball del veterinari i la tinença responsable d’animals. Amb el lema “Estimar-lo és cuidar-lo”, els veterinaris realitzen uns tallers didàctics al voltant de la tinença responsable de les mascotes i de la importància de l’atenció veterinària.

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) participa als “salons d’infància” per fer difusió educativa sobre el treball del veterinari i la tinença responsable d’animals de companyia. Amb el lema, “Estimar-lo és cuidar-lo”, els veterinaris plantegen una sèrie de tallers didàctics al voltant de la tinença responsable d’animals domèstics i de la importància dels veterinaris.

En aquesta època de l’any se solen fer molts regals, però cal prendre consciència de que un animal de companyia comporta una sèrie d’obligacions que fan del tot necessari pensar en la viabilitat i les conseqüències, ja sigui per l’adopció o l’adquisició d’una mascota. Per això, els veterinaris catalans plantegen conscienciar els més petits de casa i les seves famílies sobre la tinença responsable d’animals de companyia, això com de la importància d’un seguiment veterinari.

L’objectiu és transmetre el missatge de que una mascota comporta moltes obligacions i requereix d’una sèrie d’atencions al llarg de la seva vida. A més, aquest any, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya presenta la “Guia per a l’adquisició responsable d’animals de companyia”, un document pensat per a totes aquelles persones que estan pensant en adquirir una mascota, i que aquesta tria sigui respectuosa amb la protecció i el benestar dels animals.

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya també presenta aquests dies un nou número de la col·lecció de contes per a nens i nenes, amb el títol "El menjar de les mascotes". En aquest nou lliurament, el tema principal està dedicat a l'obesitat dels animals de companyia i com evitar-la o tractar-la.

Sis preguntes clau per a la tinença responsable d'animals de companyia

Amb aquesta actuació per aquestes dates festives, els veterinaris de Catalunya volen insistir en que la tinença de mascotes és una responsabilitat a llarg termini i que la figura fonamental en la cura de la nostra mascota és el veterinari. En aquest sentit, cal tenir en compte que quan una mascota arriba a les nostres vides ve a portar-nos tantes alegries com compromisos.

D’entrada, tenir una mascota és una decisió molt personal que ha de ser meditada i consensuada per tota la família per poder repartir les diferents obligacions i responsabilitats. Una mascota és un ésser viu que té unes necessitats i que representarà uns sacrificis, per tant, no és una cosa que puguem imposar a algú, per molt que desitgem que en gaudeixi molt.

Per tot això, des dels col·legis, s’adverteix que abans d’adoptar o adquirir una mascota cal fer-se una sèrie de preguntes clau:

Volem realment una mascota? Sembla massa evident, però és important plantejar-se seriosament si estem disposats a adquirir la responsabilitat de cuidar un animal de companyia durant tota la seva vida.

 Tenim temps suficient per atendre-la? Cal tenir en compte que haurem d'atendre totes les seves necessitats, tant d'alimentació, com de joc, passejos, banys, educació, etc.

 Tindrem lloc per allotjar-la? No és el mateix viure en una casa al camp, amb amplis espais exteriors, que en una casa amb petit jardí o pati tancat, que en un pis o apartament en una ciutat.

 Ens podem permetre una mascota? Hem de pensar que la nostra mascota tindrà unes necessitats d'alimentació, d’atenció veterinària, corretges i collarets, etc. Especialment, cal tenir en compte els controls sanitaris periòdics per garantir el seu estat de salut i el de la família.

 Podrem atendre-la quan les seves necessitats augmentin, quan es posi malalta o, simplement, es faci gran? Relacionat amb les despeses que comporta la mascota i el temps que requerirà en l’envelliment de l’animal.

 Quin és el nostre estat de salut per a atendre-la i cuidar-la? Per exemple, les al·lèrgies són limitacions a l'hora de fer l’elecció, també si tenim limitacions a l'hora de moure'ns caldrà estudiar acuradament les necessitats de la mascota per saber si es podran atendre. 

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+