Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Reunió formativa de gestió del DVR, el dimarts 25 d’abril al Col·legi (19.00 hores)

Reunió formativa de gestió del DVR, el dimarts 25 d’abril al Col·legi (19.00 hores)

El pròxim dimarts 25 d’abril a les 19.00 hores, la sala d’actes acollirà una reunió formativa sobre la gestió del DVR (Declaració Veterinària Responsable). La sessió anirà a càrrec de Cristina Massot, Cap del Servei de Prevenció en Salut Animal de la Subdirecció General de Ramaderia.

La jornada és gratuïta però cal confirmar assistència via correu (veterinaris@colvetlleida.org) o telèfon (973279518)

Cal recordar que la Subdirecció General de Ramaderia, via Consell, ens va fer arribar un comunicat on relatava que: l’any 2014 es va publicar el Reial Decret 993/2014 de 28 de novembre regula el procediment i els requisits de la certificació veterinària oficial per a l’exportació i, entre altres, estableix que per a l’exportació de productes d’origen animal destinats a consum humà a països tercers que exigeixen requisits addicionals en matèria de sanitat animal diferents als previstos a la normativa de la UE, l’establiment productor final ha de disposar d’un sistema d’autocontrol auditat favorablement per un organisme independent de control (OIC) que li permeti garantir el compliment dels requisits exigits pel país tercer.

Entre la documentació necessària per acreditar el compliment dels requisits relatius a la sanitat animal s’inclou una certificació, sobre la situació sanitària de les explotacions d’origen, que rep el nom de declaració veterinària responsable (DVR), la qual ha d’arribar al primer establiment de destinació dels animals o dels productes d’origen animal.

Així doncs, un cop aprovat pel Ministerio, adjuntem (enllaç) el Procediment de certificació sanitària per a l’exportació dels productes d’origen animal destinats a consum humà a Catalunya en el qual s’explica detalladament el sistema de gestió que implementarem a partir d’ara a Catalunya. També trametem, annexes, els diferents models de DVR (un per espècie). Properament s’organitzaran diverses sessions informatives per donar a conèixer aquest procediment i resoldre els dubtes que puguin sorgir.

DESCARREGA DOCUMENTS OFICIALS

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+