Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Jornada tècnica sobre el benestar animal en porcí, el 16 de juny a la seu del COVLL

Jornada tècnica sobre el benestar animal en porcí, el 16 de juny a la seu del COVLL

El Col·legi de Veterinaris de Lleida (COVLL) serà l’escenari, el divendres 16 de juny durant tot el matí, d’una jornada PATT sobre ‘El benestar animal en porcí: gestió de les mutilacions a explotacions i aplicació de bones pràctiques en el transport’.

Organitzada pel COVLL amb el suport del Departament de Salut-Secretaria de Salut Pública-DARP, el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, i l’IRTA, la jornada és gratuïta, tot i que cal inscriure’s prèviament a través del COVLL (telèfon 973 279 518 o correu electrònic veterinaris@colvetlleida.org) o bé mitjançant el servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat (www.ruralcat.net/preinscripcionspatt).

La jornada s’iniciarà a les 11.30 hores amb la presentació a càrrec de la presidenta del COVLL, Carmen López, que donarà pas a les diferents ponències: ‘Aspecte científic de com evitar les mutilacions a explotació’, a càrrec d’Antonio Velarde, Doctor Veterinari, Director del subprograma benestar animal, IRTA Monells; ‘Les polítiques europees respecte a les mutilacions en porcí’, amb Pilar León, cap de servei de l’Área de bienestar animal-Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente; ‘Benestar animal en el transport. Punts crítics’, novament amb Antonio Velarde; ‘Bones practiques durant el transport porcí’, amb Xènia Moles, veterinària, tècnica del subprograma benestar animal, IRTA Monells; i ‘Principals incidències de benestar animal en el transport dedicades a escorxadors de porcí’, amb Rosada Gili, veterinària, responsable de benestar animal en el sacrifici-Servei d'Ordenació Ramadera. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La jornada té un doble objectiu: donar a conèixer al sector quines són les futures línies i tendències referents a l’escuat de porcí; i com es poden millorar les incidències de benestar en el transport.

S’informarà de les actuacions que planteja la Comissió Europea per evitar que es faci l’escuat de forma generalitzada en els explotacions porcines. També s’incidirà en les mesures preventives que es poden prendre. I, d’altra banda, tenint en compte que a Catalunya es maten anualment més de 22 milions de porcs, es tractarà també de les incidències de benestar animal en el transport i de com es pot millorar.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+