Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Homenatge a Mateu Torrent pels seus 70 anys com a col·legiat

Homenatge a Mateu Torrent pels seus 70 anys com a col·legiat

El Col·legi de Veterinaris de Lleida va retre un emotiu homenatge a Mateu Torrent i Molleví amb motiu dels setanta anys com a col·legiat. El reconeixement va tenir lloc el divendres 2 de desembre a la seu del Col·legi, on la junta de govern va lliurar a Torrent una placa en commemoració d’aquesta fita en presència de la seva família, membres de la junta del COVLL i amics. L’homenatjat, Doctor en Veterinària, va agrair emocionat un detall que premia la seva intensa activitat professional durant tota una vida.
Mateu Torrent i la seva esposa, amb la junta del COVLL

Mateu Torrent i la seva esposa, amb la junta del COVLL

Mateu Torrent, que va néixer a Peramola fa 95 anys i resideix a Lleida, es va col·legiar l’1 de desembre de 1946 i va exercir, entre d’altres, les tasques de Veterinari titular a Organyà, Centelles i, en especial, a Puigverd de Lleida, des de 1948 fins al 1986.

Llicenciat a la Facultat de Saragossa, Torrent va començar la seva tasca com a veterinari l’any 1947. Diplomat de Sanitat a Barcelona el 1952, va ser també cap de la Secció Tècnica, del 1955 al 1967, de la Junta del Col·legi de Veterinaris de la província. A més, va exercir com a professor de Zootècnia a l’Escola Superior d’Agrònoms de Lleida (1975-1986).

Ha estat distingit amb l’Ordre Civil del Mèrit Agrícola del Ministeri d’Agricultura (1960), amb l’Encomienda de l’Ordre Civil del Ministeri de Sanitat (1965), amb el Primer Premi Nacional de Premsa Agrícola del Ministeri d’Agricultura (1968) i amb la Medalla del Treball Francesc Macià (2000).

A més, és Diplomat en Gestió d’Empreses Agràries (1965) i Acadèmic Numerari de l’Acadèmia de Doctors de la Universitat de Barcelona (1973) i de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, amb càrrec de vicepresident (1998), i ha estat autor i coautor de diferents llibres i ponent en diferents congressos.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+