Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Els serveis veterinaris segueixen sent una activitat essencial a partir d’avui, dia 30 de març

Els serveis veterinaris segueixen sent una activitat essencial a partir d’avui, dia 30 de març

Davant dels dubtes que puguin haver sorgit a partir de la declaració del President del Govern, dissabte passat, i també amb motiu de l'aprovació el diumenge, 29 de març, del Reial Decret Llei pel qual es regula un permís retribuït recuperable per aquells treballadors i treballadores d’empreses no essencials, els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) han elaborat un seguit d’aclariments sobre com afecta aquesta Reial Decret a la professió veterinària a partir d’avui, 30 de març.

L'activitat de centre o clínica veterinària segueix essent essencial. Aquesta declaració confirma la importància de l’activitat, alhora que obliga a mantenir el compromís dels i les professionals amb la societat, amb la salut i seguretat alimentària, amb la dels animals i mascotes que es tracten i, en general, amb tots els clients en uns moments tan excepcionals.
Per aquesta raó, en allò que fa referència a l’activitat veterinària a partir del 30 de març, data d'inici de les noves mesures de Govern, la situació no ha variat: els centres i clíniques veterinàries poden seguir oberts al públic. Sense perjudici que, pels motius indicats en el comunicat emès pel COVB amb data 25 de març, els seus titulars hagin decidit tancar-los temporalment o reduir els seus serveis o horaris per a contribuir a la reducció dels contagis de la COVID-19 i per protegir els seus empleats.
Igualment, podran continuar les seves activitats laborals els veterinaris que treballen per empreses que participen en la cadena de proveïment d'aliments i productes de primera necessitat per a garantir la protecció de la salut dels consumidors.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+