Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / El COVLL, al costat del Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida

El COVLL, al costat del Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel de Lleida

La Fira de Lleida, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya han signat avui un conveni de col·laboració destinat a facilitar la organització d’una nova edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat anualment en el marc de la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit. El guardó té una dotació de 4.000 euros.
La presidenta del COVLL, Carmen López, present a l’acte

La presidenta del COVLL, Carmen López, present a l’acte

El conveni té una vigència de quatre anys, del 2022 al 2025, i podrà ésser renovat per acord de les entitats convocants. El jurat del premi estarà composat per un representant de cada col·legi professional i per personalitats de l’àmbit universitari, científic i tecnològic agrari.  

Han participat a l’acte Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, en nom de Fira de Lleida; Domènec Vila, delegat del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya a Lleida; Carmen López, presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida, i Josep Dadón, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya a Lleida. També ha estat present Oriol Oró, director general de Fira de Lleida.

Paco Cerdà ha destacat que el guardó aplega “obres bàsicament tècniques, moltes vegades fruit de treballs de recerca, que tenen una gran importància ja que són instruments útils per al sector”. Cerdà ha tingut també un record per l’enginyer agrònom Santi Planas, que va ser jurat del premi durant quasi trenta anys, i ha agraït el suport que els tres col·legis professionals han donat a la iniciativa durant aquests anys.

Per la seva part, Carmen López ha destacat la transversalitat del premi, amb obres d’agricultura, ramaderia i relacionades amb el món rural en general, i el fet que el guardó contribueix a atansar el món rural i la població que hi viu a la societat. 

Domènec Vila ha afirmat que el certamen “és per a nosaltres un suport imprescindible perquè ens ajuda a divulgar a través d’uns llibres una gran quantitat de coneixement d’una forma menys científica i més tècnica”.

Finalment, Josep Dadón ha remarcat que propostes com el Premi del Llibre Agrari contribueixen també a posicionar Lleida com a capital agroalimentària i de desenvolupament rural de Catalunya i de la resta de l’Estat.

 

Nova convocatòria del guardó

Fira de Lleida ha convocat ja la nova edició del Premi del Llibre Agrari i del Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament i que tenen lloc anualment en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. El Premi del Llibre Agrari es convoca de forma ininterrompuda des de l’any 1972 i enguany assoleix la 51ª edició, mentre que el Premi de l’Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l’Estat en els seus respectius àmbits, i compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Ambdues convocatòries tenen l’objectiu de distingir les obres o articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural. Igualment, es pretén estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sectors esmentats.

Els treballs presentats han d’estar relacionats, entre altres àmbits, amb els de la producció agrària i forestal; veterinària i salut animal; la indústria alimentària; els espais verds; la gestió del territori; la preservació ambiental; l’economia agroalimentària; l’àmbit rural en general, i l’agricultura periurbana.

Cal que els llibres i els articles tècnics presentats hagin estat publicats entre l’1 de juny de 2021 i el 31 de maig de 2022, i han d’estar escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol. El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre de 2022 i el lliurament dels premis es realitzarà en l’acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit.

Cal recordar que Plagas agrícolas, escrit per Ferran García i Francisco Ferragut i editat per Phytoma-España, va guanyar la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, mentre que Philaenus spumarius: una nueva estrategia para reducir sus poblaciones, escrit per diversos autors i publicat a la revista tècnica Phytoma España, es va endur la 6a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari.

La 68a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2022 en el recinte de Fira de Lleida.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+