Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / El Consell signa un conveni amb la Fundació Galatea, Fundació privada

El Consell signa un conveni amb la Fundació Galatea, Fundació privada

El conveni estableix el programa assistencial ASSIS

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va signar el passat 9 de maig 2022 un conveni amb la Fundació Galatea per tal de vetllar per la salut dels col·legiats i col·legiades de la professió veterinària.

La Fundació Galatea va ser creada l'any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya amb el suport del Departament de Salut, dedicada a la millora de la salut i el benestar dels metges i professionals de la salut com infermeres, veterinaris, farmacèutics, psicòlegs, odontòlegs, treballadores socials i fisioterapeutes.

Des de l’any 2011, la Fundació Galatea ha estat col·laborant amb el Col.legi Oficial Veterinari de Barcelona (COVB) i a partir d’ara col·laborarà amb el Consell en benefici per tot el col·lectiu de veterinaris col·legiats arreu de Catalunya.

El programa assistencial  ASSÍS és totalment confidencial i gratuït i s'adreça a tots els professionals veterinaris col·legiats. Aquest recurs s'ofereix als col·legiats que ho sol·licitin, de manera confidencial i gratuïta.

La utilitat i objectiu d'aquest programa és oferir assistència a través de professionals especialitzats per tal de tenir cura de la salut mental i emocional. Els professionals de la salut, per la naturalesa del seu exercici, s'enfronten a factors de risc psicosocial (pressió assistencial, necessitat de prendre decisions complexes sovint situades entre la vida i la mort, necessitat d'estar actualitzat constantment, etc.). Aquests factors, si no es gestionen de manera adient, poden provocar síndromes d'esgotament físic i mental, estrès emocional, depressió, així com d'altres problemes de salut mental. Fundació Galatea du a terme diferents iniciatives per fer front als factors de risc que afecten la pràctica de les professions vinculades a l'àmbit de la salut, tant des del punt de vista assistencial, com preventiu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rscl_rB7mhs

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+