Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Curs sobre antimicrobians a càrrec d’Arturo Anadón

Curs sobre antimicrobians a càrrec d’Arturo Anadón

El Col·legi de Veterinaris de Lleida va ser l’escenari, el passat 24 d’abril, del curs sobre ‘Ús d'antimicrobians en animals’, que va ser impartit pel doctor lleidatà Arturo Anadón amb la col·laboració del Consejo General de Colegios Veterinarios.

El curs va oferir un seguit de claus per tal d’ajudar els veterinaris a fer un bon ús dels antimicrobians, sempre en base a les exigències actuals. Així, es va parlar sobre les classes, vies d'administració i aplicacions clíniques dels antibacterians; sobre la resistència a antibacterians, aprofundint en els tipus de resistència observada en bacteris i mecanismes de resistència antimicrobiana, els riscos sobre la salut pública per l'ús d’antibacterians en animals i les estratègies i plans d'acció; els principis farmacològics per al disseny de pautes posològiques d'antimicrobians, detallant els factors que afecten l'èxit de la teràpia antimicrobiana i que influencien la seva elecció clínica; i l’ús responsable d'antimicrobians en animals, explicant els principis bàsics i les guies per a l'ús d'antimicrobians, així com la prescripció veterinària i la responsabilitat.

El curs va incloure, com a material complementari a plataforma e-learning, una guia d'ús responsable d'antimicrobians, la reglamentació del pla d'acció de lluita de resistència antimicrobiana, i informació sobre la recepta electrònica del Consell General de Col·legis Veterinaris d'Espanya.

Arturo Ramón Anadón és acadèmic d'honor i president de la Reial Acadèmia de Ciències Veterinàries d'Espanya. És doctor en Veterinària (1974) per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), diplomat en l'Especialitat de Farmacologia Bàsica per la Facultat de Medicina de la UCM (1978) i de l'European College of Veterinary Pharmacology and Toxicology (1997). És investigador i un dels especialistes més llustres en matèria d'antimicrobians en medicina veterinària, amb un extens CV, com a docent, conferenciant, i investigador.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+