Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / COVLL, Consell i Paeria signen un conveni de col·laboració per agilitzar la identificació dels animals de companyia

COVLL, Consell i Paeria signen un conveni de col·laboració per agilitzar la identificació dels animals de companyia

La presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida, Carmen López i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han signat un conveni de col·laboració per tal d’agilitzar la identificació dels animals de companyia a la capital del Segrià. L’acte s’ha celebrat aquest migdia en el marc de la Fira de Sant Miquel amb la presència també del regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Fèlix Larrosa.
Carmen López, Àngel Ros i Fèlix Larrosa

Carmen López, Àngel Ros i Fèlix Larrosa

Primer Ros i posteriorment, Carmen López, han posat de relleu que el conveni (entre Consell, COVLL i Paeria) estableix un compromís de col·laboració i per defensar millor els drets dels animals fomentant la identificació, el cens i lluitar contra l’abandonament i el maltractament animal en qualsevol de les seves presentacions.

Amb aquesta finalitat, el Consell facilitarà a l’Ajuntament les dades que figuren a l’AIAC. A aquesta base de dades es registraran les dades, i llurs modificacions, d’identificació dels animals de companyia (gossos, gats i fures) que resideixen de manera habitual al municipi, i les dades de les persones posseïdores o propietàries d’aquests, segons l’establert a l’article 14.2 del Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals.

Per tant, com ha explicat López “se simplifiquen els tràmits per als propietaris dels animals de companyia, ja que només hauran de registrar l’animal una vegada i, per tant, facilitem els passos administratius per impulsar una tinença responsable. Aquest conveni és un pas més dins del gran objectiu que suposo conscienciar tothom de la importància de la tinença responsable”.

En aquest sentit s’ha manifestat també Larrosa que ha destacat que “avancem amb sistemes d’acords entre l’àmbit públic i privat per cooperar en matèria de civisme”.

Amb aquest acord, es vol incrementar progressivament el percentatge d’animals identificats i censats al municipi i mantenir les dades del cens municipal d’animals el més completes i actualitzades possible, ja que la base de la lluita contra l’abandonament és la identificació i el cens dels animals de companyia, eines que permeten fer un seguiment de l’animal de companyia i en cas de pèrdua o abandonament de l’animal, possibilita la identificació del propietari d’aquest, els afectes de recuperació de l’animal, o bé per iniciar un procediment sancionador contra el responsable de l’abandonament.

Conveni Paeria 2016-2

 

Conveni Paeria 2016

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+