Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Comunicat important sobre els centres veterinaris (SARS-CoV-2)

Comunicat important sobre els centres veterinaris (SARS-CoV-2)

La Resolució SLT/737/2020 del 13 de març, per la qual s´adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2 fa esment als establiments que han de romandre tancats, en cap cas fa referència als centres veterinaris.

En resposta a les consultes rebudes, des del Consell de Col·legis Veterinaris i els 4 Col·legis de Veterinaris de Catalunya us comuniquem que els Centres Sanitaris, com són els consultoris, clíniques i hospitals veterinaris, les mesures que han de seguir amb el tracte a les visites és l´establert de manera general, com són:

 El centre controlarà la gent que pot entrar a la sala d´espera. En la mesura del possible es demanarà a la gent que esperi a fora del centre, per evitar que hi hagi aglomeració de les visites a l´espera de ser ateses.

 Mantenir la distància de seguretat entre les persones i/o els animals i evitar el contacte.

 Mesures d’higiene adequades (disposar de gel desinfectant, guants i mascareta si es creu necessari).

 Els animals han d’estar acompanyats només d´una persona.

 El propietari no ha d’entrar a la sala de visita, només l´animal.

 El propietari que acompanya l´animal no ha de presentar simptomatologia.

 Si una persona amb símptomes respiratoris o febrils té un animal amb problemes de salut, que telefoni al seu centre veterinari per mirar de gestionar telefònicament la solució del problema i, si no és possible, per telèfon el personal del centre donarà les indicacions abans de quan, com i quina persona haurà de portar l’animal al centre.

 Excepte en situacions d’extrema urgència, caldrà demanar cita prèvia telefònicament en tots els altres casos. Per un millor funcionament dels centres i per més seguretat.

Anirem actualitzant la informació si la situació canvia, el funcionament dels centres ha de ser l´adequat per atendre les mascotes i evitar el seu patiment. S´atendran les visites i urgències amb les consideracions esmentades.

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+