Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Anàlisi de les novetats sobre el ‘Benestar animal en avicultura de carn’

Anàlisi de les novetats sobre el ‘Benestar animal en avicultura de carn’

La sala d’actes del Col·legi de Veterinaris de Lleida va acollir el 23 de setembre jornada tècnica del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) que va tractar el tema “Benestar animal en avicultura de carn (transport, escorxador i buidat)”. La sessió va ser organitzada pel COVLL amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Durant la sessió es van exposar les metodologies desenvolupades en el projecte europeu Welfare Quality per a la implantació de millores en el benestar animal i l’avaluació de l’impacte en els resultats durant el transport i a l’escorxador. Es va presentar el nou protocol d’avaluació de benestar animal durant el transport de pollastres aprovat recentment pel grup treball de la Comissió Europea i es va posar un especial èmfasi en l’aplicació pràctica d’aquestes millores en la càrrega d’animals; en l’experiència de control de benestar animal, en primera persona, d'un veterinari oficial d’escorxador; i, en darrer lloc, en els sacrificis per buidat sanitari a les explotacions avícoles.

La benvinguda i presentació de la hi van ser Antonio Velarde, veterinari i director del subprograma benestar animal-IRTA Monells; Agustí Dalmau, veterinari oficial d’escorxador (jubilat en la seva tasca inspectora); David Quílez, col·legiat i representant de SADA; Gili Cabanilles, veterinària responsable de benestar animal en el sacrifici del Servei d'Ordenació Ramadera. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; i Ramon Jové Miró, veterinari director del Centre de Sanitat Avícola de Catalunya i Aragó (CESAC). La cloenda de la jornada va anar a càrrec d’Anna Toda, directora de la Federació Avícola Catalana, i de Carmen López, presidenta del Col·legi de Veterinaris de Lleida.

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+