Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Actualitat
Sou a: Inici / Actualitat / Notícies / Agricultura i el Consell de Col·legis de Veterinaris signen un acord de col·laboració per l’emissió de passaports dels animals de companyia

Agricultura i el Consell de Col·legis de Veterinaris signen un acord de col·laboració per l’emissió de passaports dels animals de companyia

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) han signat un conveni pel qual acorden col·laborar en l’expedició i gestió del passaport per al desplaçament de gossos, gats i fures.

El passaport és el document establert per la normativa per al desplaçament de gossos, gats i fures entre els Estats membres de la UE i que també s’exigeix si es viatja a un país tercer i després es torna a la UE.

Les persones interessades a aconseguir el passaport per a la seva mascota ho podran fer adreçant-e al seu/seva veterinari/ària clínic/a.

Els requisits que s’han de recollir en aquest document són la identificació de l’animal i la vacunació de la ràbia.

Així mateix, l'animal haurà de tenir almenys 12 setmanes, haver transcorregut 21 dies des de la primovacunació i les vacunacions següents s’hauran d’haver administrat conforme a les especificacions tècniques de la vacuna utilitzada.

Si l'Estat membre de destinació ha adoptat mesures sanitàries preventives contra malalties diferents de la ràbia, ha de complir amb aquestes mesures.

Finlàndia, el Regne Unit, Irlanda i Malta exigeixen mesures sanitàries  preventives per controlar la infecció de gossos per Echinococcus multilocularis.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+