Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El Col·legi
Sou a: Inici / El Col·legi / Estatuts i normativa

Estatuts i normativa

Estatuts i normativa col·legial

 

Publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 5.529 de 18 de desembre de 2009

PDF BO

 

Normes deontològiques dels veterinaris

PDF BO

 

Nou reglament exercici en clínica d’animals de companyia

El Consell de Col·legis Veterinaris d’Espanya ha aprovat un nou Reglament per a l’exercici professional en clínica d’animals de companyia. Es crea la figura del director facultatiu; s’amplia la definició de clínica d’animals de companyia i es defineix el tipus d’atenció sanitària que es pot dur a terme en cada tipus de centre (consultori, clínica, hospital i centre de referència), separant molt bé les cirurgies majors de les menors.

El nou Reglament per a l’exercici professional en clínica d’animals de companyia estipula els requisits mínims d’un consultori: disposar d’aigua calenta i freda; de materials medicoquirúrgics; d’esterilització, microscopi, termòmetre, fonendoscopi, ambú i traqueotubs. Desapareix el requisit d’una superfície mínima de 30 m2.

Defineix també que les “cirurgies majors” inclouen les esterilitzacions i són les que necessiten quiròfan independent, gasos medicinals i monitoració anestèsica; i que les “cirurgies menors” són els procediments quirúrgics senzills i de curta durada, realitzats sobre teixits superficials, amb anestèsia local i baix risc per a la salut del pacients, i que no fan esperar complicacions ni tasques de reanimació.

La figura del veterinari responsable queda substituïda per la del director facultatiu, que només podrà ser un veterinari col·legiat i que s’ocuparà de custodiar la documentació oficial i vetllar pel seu bon ús; de garantir la veracitat de la informació comercial del servei de l’establiment; d’inscriure l’establiment al Registre de Centre, comunicant qualsevol modificació al COVLL, i de vetllar pel compliment del propi Reglament.

L’actualització del Reglament respon a la necessitat d’adaptar-lo als avenços de la ciència veterinària i a la normativa de lliure prestació de serveis, evitant introduir obstacles que es puguin considerar contraris a la lliure competència.

Descarregueu el nou reglament.

PDF BO

    

  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Google+